15 ian. 2010

Guitz Guitz

Toata lumea vorbeste de ceva vreme despre gripa porcina. Putini aleg vaccinarea. Multi aleg nevaccinarea. Fiecare parte cu argumentele ei. Prima parte, ajutata de propriile spaime si de argumentele majoritatii medicilor, majoritate pro vaccinare. Cealalta parte, mai curajoasa, mai cu "nu cred ca ma imbolnavesc", "cazurile mortale sunt putine", "e la fel ca o gripa obisnuita", dar mai ales, convinsa ca la mijloc este o conspiratie la nivel planetar, o punere in scena pentru ca niste unii sa mai faca niste bani (in world wide web sunt multe siteuri, circula multe mailuri care sustin cu argumente foarte sigure si de necombatut - zic ei, imprastietorii -, ideea jocului de culise in scop mercantil), refuza, cu incapatanare si cu superioritatea celui care a vazut adevarul printre itele incalcite, sa intre in tabara vaccinatilor. De mirare pentru mine este ca nici medicii, prin argumentele lor de cetateni care stiu despre ce vorbesc (la fel cum brutarul stie sa vorbeasca despre paine, cizmarul despre cizme, hotul despre hotie), nu reusesc sa-i convinga pe cei din tabara nevaccinatilor ca e cazul sa bage acul. Cuvantul medicului nu mai are zilele astea valoare ca diagnostic. Oamenii stiu mai bine, siteurile si mailurile sunt mai credibile.
Inca ceva. Din curiozitate, am facut un experiment. Am dat pe http://www.google.ro/ (asta e un promo) cautare dupa "gripa porcina". Dupa 0.20 sec de cautare, google a gasit-o in 1.900.000 de pagini (nu si pe wikipedia, semn ca inca nu are cine stie ce notorietate). Am dat apoi cautare tot pe http://www.google.ro/ (asta e tot un promo) dupa "gripa spaniola". Dupa 0.25 sec (cu 0.05 sec mai mult ca la g.p.), google a gasit-o pe deja demodata gripa in 101.000 pagini (sic). G.S., desi demodata si pomenita acum in doar 101.000 pagini, a ucis la vremea sa 25 milioane de oameni în primele 25 de săptămâni si se gaseste acum pe http://ro.wikipedia.org/wiki/Gripa_spaniolă, de unde priveste de sus pe g.p. care mai are de ucis niste oameni pana sa-si merite locul alaturi de ea.
Am vrut sa inchei, dar mi-a venit ideea sa dau cautare pe http://www.google.ro/ (astept indexarea) dupa "(A)H1N1", adica tot gripa porcina, scrisa altfel. Cate rezultate credeti ca a dat neobositul Google? Saizeci si trei de milioane patru sute de mii (63.400.000), dupa numai 0.21 sec.
In final, pentru curiosi, o imagine cu virusul, care, daca ar scoate sunete, ar zice probabil, in continuu, guitz-guitz:

1 Comment:

Anonim said...

Cine cauta, gaseste :) : ro.wikipedia.org/wiki/Pandemia_de_gripă_tip_A(H1N1)_din_2009

 

blogger templates